A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Ultar Flake

FLAKE NEDİR ?
Flake, hububat ürünlerinin özellikle hayvanlarda besi amacıyla veya süt sığırcılığında yem amaçlı Mısır veya arpa danelerinin özel dizayn edilmiş kazanlarda pişirilmesi ardından özel bir prosesten geçirilerek işlenmesi sonucu elde edilen içeriği garanti edilmiş bir üründür.

FLAKE NEDİR NASIL İMALATI YAPILIR ?
Kalite Kontrol laboratuarlarımızda yapılan analizler sonuçlarında kriterlerimize uygun olan arpa ve mısırların tedarik edilir, eleme yöntemiyle yabancı maddelerden arındırılır, dikey taşıyıcı ile pişirme kazanına (Steam Cheast) aktarılır. Burada uygun sıcaklıklarda (130-150 C ) buhar ile 45 dakika süre içerisinde pişirildikten sonra besleyici (feeder ) vasıtasıyla ezici silindirlerden (Flaker ) geçirilerek literatüre uygun oranlarda ezilerek, taşıyıcı bir bant yardımı ile kurutma ünitesine aktarılır. Kurutma ünitesinden sıcak ve soğuk hava odalarından geçirilen ürün, dinlendirilmek üzere taşıyıcı sistemler ile mamul deposuna aktarılarak, kullanıma hazır hale getirilir

FLAKENİN FAYDALARI (  NEDEN FLAKE ?)
1-  Arpa ve Mısır bünyesinde bulunan nişastanın jelatinize edilerek sindirilebilirliğinin artırılmasıyla, hayvanın dane mısırın nişasta ve enerjisinin tümünden faydalanmasını sağlayarak et ve süt veriminin %15 oranında artış yönünde olumlu fayda ve verime neden olmaktadır.
2-  Tahıl kırılmada sindirilebilirlik oranı %75-80 iken, flake haline getirilmiş tahıllarda sindirilebilirlik oranı %97’lere kadar çıkabilmektedir.
3-  Metabolik sistemde herhangi bir zarara neden olmadan Maksimum sindirilebilirlik oranıyla hayvanın genetiğinde var olan verim arışı ortaya çıkar. Aynı miktarda yem, kırma ve ezmeye göre daha fazla et, süt ve büyüme artışı sağlanır.
4-  Üretime giren tüm hammaddeler çok detaylı bir temizlikten geçer. Yem kırma ve ezme özelliğinden farklı olarak Steam Flake edilecek olan ürün içerisinde toz, toprak, farklı tane, koçan, kavuz gibi hiçbir farklı ürün olmaz. Bu da kaliteyi doğrudan etkileyen faktördür.
5-  Ürün işlenirken uygulanan yüksek basınç ve 130-150 C ‘lerdeki sıcaklık da uzun süreli pişirme sebebiyle hiçbir mikrobiyolojik bulaşma kalmaz.Ürün steril hale gelir.
6-  İşkembede nişastaya bağlı asidik olmaz. Bu sebeple diğer maliyet içeren maddelerin kullanımına ihtiyaç yoktur. Düzenli Steam Flake tüketilmesiyle Laminitis iti (topal ayak ) görülmez.
7-  Halk arasında kırma ve ezmeye bağlı olarak bilinen ürünlerde görülen fermantasyona uğrama veya aflatoksin gibi ciddi problemlerin görülme olasılığı hiç yoktur.
8-  Tahılların hayvan tarafından en fazla tüketilebileceği yöntemdir. İklim değişikliklerinde dahi hayvanlar tarafından tercih edilen üründür.
9-  Lezzet ve kokusuyla hayvanlar tarafından tercih edildiğinden kuru madde tüketimini artırır bu da süt, et artışı ve hızlı büyümeyi beraberinde getirir.
10- Karaciğerde glikoz üretimini artırır, buna bağlı olarak da meme mastarında laktoz sentezi artar.  Bu durum da süt artışını tetikler yapılan araştırmalarda %15’lere kadar süt artırımını sağlar.
11- Süt yağını düşürmeden süt proteini artırır, yapılan çalışmalarda %12’lere kadar süt proteinini artırdığı görülmüştür
12- Diğer yemler ve farklı beslenmelerden gelmiş olan fazla azotu hayvan vücudundan atar bu da dişi hayvanın döl tutma oranını yükseltir.
13- Yüksek glikoz sindirimine bağlı olarak hayvanda negatif enerji balansı görülmez buna bağlı olarak da ketozis hastalığı çok az görülür.
14- Besi programlarında sahip olduğu NDF değeriyle daha az kaba yem kullanılır.
15- Lezzeti sebebiyle besi programlarında tüketimi artırır. Bu da %15 civarında günlük et alımı artışına sebep verir.
16- Buzağılarda beslenmeye bağlı ishallerin önüne geçer. (0-2 ay)
17- Erkek laktasyonda vücut kondisyonunu dengede tutar.